The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

tisdag 10 januari 2012

Vårt område




Bilder från vårt område och parken som ligger brevid området.
I parken finns det ett utomhusgym.

2 kommentarer:

  1. Hej Lovisa, kära svägerska!
    Vilka fina bilder! Det ser ju supertrevligt ut!
    Trist att du har deppardagar men det var ju bra att de berättade om dem då ni var i Stockholm så att du var lite förberedd. Kämpa på så klarar du det bra!
    Jag har pratat med min granne, Susanna, som har bott i Kina i flera omgångar och i flera år. Hon känner igen din känsla. Hennes bästa tips är att träffa folk, lära känna nya i samma situation. Hon rekommenderar dig att skriva en Att göra lista för kommande veckan, tex gå till Starbucks på lunch måndag, gå på museum på tisdag, handla onsdag osv. Hon tipsade också om att ni kunde kolla upp om skolan har någon träffpunkt/shop/kafeteria där ni naturligt kan träffa andra föräldrar eller där man kan arbeta några timmar per vecka (tex i shop, läsa sagor mm). Hon tipsar om att träna, måla, skriva in sig på någon kurs, gå in i nätverk liknande SVEA. Hon har också mailat sin väninna som bott i Shanghai under många år och som nu flyttat till Beijing. Hon återkommer då hon har fått veta lite mer om tips på möjliga nätverk du/ni kan kontakta. Hon berättar att det är viktigt för dig att veta att det du känner är helt naturligt och mycket av det är just kulturskillnaden, att man är så långt borta från släkt o vänner och tiden/längden man skall vara ”borta”. Största vinsten för er är att ni gör detta äventyr tillsammans som familj, att man inte är ensam och att man har en ny roll som man skall in i. Hemma var du arbetande Lovisa utanför familjen, nu skall din nya roll skapas och det är arbetssamt och annorlunda. Barnen och Patrik har ju en naturligare tillvaro eftersom deras roll är satt på förhand. Kämpa på! Ni fixar det!
    Susanna har gärna mailkontakt med dig, hon kan nog stötta dig mycket bra. Vi andra vet ju inte helt hur ni har det eftersom det är en så stor kulturskillnad från andra länder…skall jag skicka din mailadress till henne? Hon vill tipsa dig om lite länkar som kan hjälpa dig lite; ”Dagar att finna sig till rätta i Kina”;…

    Tips från tidigare Expat:
    http://www.swedishclubsha.se/links.html
    http://chinastudies.se/arbeta/kulturkrock-sverige-kina.htm
    http://www.smartshanghai.com
    http://www.shanghaimamas.org
    http://www.shanghaiexpat.com
    http://www.enjoyshanghai.com
    http://wwwcityweekend.com.cn/shanghai

    Mycket info om landet och kulturen…
    http://kristeribeijing.blogspot.com/

    Må så gott och ta vara på varandra så är det snart sommar innan du hinner tänka efter! Snart börjar besöken dugga tätt och då går tiden fort! Kram! <3

    SvaraRadera
  2. Här kommer lite info till! Åh, nu skall du bara skicka ett mail till dessa Swedeladies! Heja Heja! :)

    "Swedeladies" är en ideell organisation som för tillfäller koordineras av tre ladies: Anki Ekholm, Magdalena Åhman och Susanne Viken.
    Är du ny i Shanghai skriv ett mail till oss: swedeladies@gmail.com
    Vi har aktiviteter varje månad, såsom lunch, kulturgrupp, bokklubbar, mahjong grupper, matlagningsgrupper, pärlgrupper mm.
    Välkommen att höra av dig!

    Vänligen Anki, Magda och Susanne"
    www.swedeladies.se

    Kram Andrea :)

    SvaraRadera