The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

lördag 28 januari 2012

Lov, med läxläsning

Har en lugn helg här i Kina . Igår regnade det precis hela dagen och vi var hemma och gjorde nytta. Även om barnen har lov så har det ändå läxa, så igår satt alla tre och kämpade med sina . Axel har fått med sig massor med engelska läsböcker.  Just nu tycker han att det är roligt att läsa och vill gärna sitta och läsa flera böcker i taget. Böckerna är enkelt uppbyggda med två eller tre ordsmeningar som upprepas på varje sida , så att man ska känna igen orden. Han har också skrivläxa, men det vill han helst inte göra. Han tycker det är för svårt, så vi tar det lite lugnt med den delen.

Ebba och Sara har matte, naturvetenskap och att skriva en berättelse, allt naturligtvis på engelska och kämpar på jätte bra. De tycker det är lite konstigt att de måste ha  läxa på loven, eftersom  de inte brukade ha det i Sverige.

Sen efter läxläsningen var det dags att städa huset. Jag har insett att det behövs städas flera gånger i veckan. Inte för att det blir så stökigt, utan för att luften här gör att det blir mycket mer dammigt i huset.
Har jag dammat ena dagen så är det lika dammigt nästa dag igen.
Hade först inte tänkt skaffa en "ayi" ( hushållerska), som många "expats" har, men har nog ändrat mig.
Av två själ 1. Inte jätte kul att städa och om det behövs städas varje dag kan det vara skönt om någon annan gör det ibland. 2. Det ger arbetstillfälle till Kinesiskorna.

Vårt gym och badhus har varit stängt i en vecka, pga det kinesika nyåret, så nu har vi alla ett stort behov av att röra på oss lite. Därför bli det säkert ett besök till badhuset idag. Dessutom skiner solen igen, efter två dagar med regn, så vi kanske hittar på något annat roligt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar