The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

onsdag 25 januari 2012

Shopping på HM


Igår tog vi oss en tur med tunnelbanan in till centrala Shanghai, för lite shopping. Siktet var inställt på H.M. Men vi började först med lunch på Pizza Hut.
Visst är det lite lustigt. Man flyttar till ett nytt land för att uppleva nya saker ,men vad gör man  - letar upp det som är bekant.
Sen efter ett antal pizzor och lite annat gott, gick vi en ganska lång promenad till Shanghais mera fasionabla kvarter, där även svenska konsulatet ligger. Förutom H.M. hittar man här exklusiva märken som Gucci och Luis Versace. Kanske inte mina märken precis, men kul att promenera förbi .

Väl inne i H.M. shoppades det en hel del. Det blev några byxor, kjolar , tröjor och ett par skor. Vi såg även att det låg en Zara-butik på samma gata så nästa gång vi åker dit får det nog bli ett besök till den butken också.

Vi såg något mycket märkligt och annorlunda när vi var innet igår. Helt plötsligt när vi promenerade ropade någon av barnen " titta en apa". Först såg jag ingen, men efter ett litet tag upptäckte även jag den.  En apa som gick i koppel , mitt i centrala Shanghai. Dessutom hade apan bara ett bakben. Det såg så läskigt och hemskt ut och som sagt var mycket märkligt.

Idag har vi varit och ätit lunch med  ett par familjer från skolan. Dock inte på den här restaurangen ,  vars kött hängde utanför. Lyckligtvis. Ville bara visa att det är en ganska vanlig syn i Shanghai. Den restaurangen vi åt på verkade tack ock lov inte hänga sitt kött så här, inte vad vi såg i allfall. Vi åt i allefall gott och fick umgås med trevliga människor. Dessutom hann vi med lite shopping även den här dagen , på Pearl City ( en kopimarkand) inte långt från restaurangen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar