The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

måndag 12 mars 2012

Shanghai circus world och lite annat smått och gott

Jag hade tänkt visa ett av det mest märkliga cirkusnummer jag har sett. I fredags var vi nämligen på cirkus, med en hel del djur och lite akrobatik.  Är det någonstans man kan träna en björn att cykla så är väl det i Kina. Det var helt otroligt och vi blev osäkra om det var en verklig björn eller inte, men kom fram till att det var det eftersom den dräglade så mycket.  Jag har än så länge inte lyckats föra över filmen jag  spelade in på cirkusen, men den kanske kommer senare om jag lyckas. Hur som helst var cirkusen riktigt bra och vi blev alla underhållna. Efter föreställningen begav vi oss till Jing'an tempel. Ett 1700 år gammalt tempel som ligger inklämt mellan moderna skyskrapor. En tursitattraktion som är väl värd ett besök. Precis brevid templet ligger en lyxig shoppingmall, som vi sökte oss till eftersom det var så kallt den dagen.  Shanghai är verkligen kontrasternas stad. Ena stunden kan man befinna sig i otroligt lyxiga kvarter för att nästa stund hamna i mindre välbärgade områden. Vi avslutade kvällen på Bali Laguna och åt en jättegod middag som alla  var mycket nöjda med. Så nöjda att vi ska avsluta mammas och pappas vistelse med ytterligare ett besök på denna restaurang.



Igår hade vi bestämt oss för att åka till en av alla vattenstäder som ligger utanför  Shanghai. Ebba och Patrik fick tyvärr stanna hemma för Ebba hade blivit jätteförkyld och kände sig lite febrig. Men vi andra åkte dit och hoppades på en trevlig utflykt. Tyvärr var det så fruktansvärt kallt igår att vi bara gick runt och frös om både våra händer och fötter. Detta gjorde att vistelsen där blev väldigt kort och vi gav upp efter bara en timma. Huttrande hoppade vi in i bilen och bad chauffören att köra oss till ett köpcentrum där vi kanske kunde hitta ett café att fika på. Han körde oss till ett outlet-köpcentrum inte långt från barnen skola. Det visades  vara uppbyggt precis som amerikanska outlet-köpcentrum och då kanske det inte var så konstigt att vi hittade ett Starbuck där . Stelfrusna gick vi in och beställde oss capuccino och varmchoklad.

Vädret idag är desto bättre och vi har fått njuta av blå himmel och värmande sol. Kanske våren är på väg trots allt. Jag, mamma och pappa åkte till skolan på förmiddagen. Jag skulle på ett informationsmöte och under tiden fick mamma och pappa en rundvisning av skolan. Den var mycket uppskattad och Axel blev mycket glad och kanske lite stolt över att träffa  mormor och morfar på skolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar