The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

fredag 16 mars 2012

Pudong!

Tänk vad tiden går fort. Idag är det 2 veckor sen mina föräldrar kom hit och imorgon åker de tillbaka till Sverige. Veckorna har bara susat förbi och vi har hunnit med en hel del.

 Jag har inte lyckats få in några inlägg de senaste dagarna, mest pga att jag varit så trött  på kvällarna efter alla våra promenader i centrala Shanghai. I torsdags tog vi tunnelbanan in till Pudong och Science techonology museum. Inte för att gå på själva museumet, utan i direkt anslutning till den tunnelbanestationen ligger en av Shanghais största fakemarknader. Där blev det lite shopping . Mamma och pappa köpte skinnskärp och jag en skinnväska. Efter det lyckades vi hitta ut från denna gigantiska marknad. Där möttes vi av en underbar värme och en strålande sol, vilket gjorde att vi bestämde oss för att gå bort mot Pearl Tower , med förhoppningen att hitta en mysig uteservering på vägen. Det var lättare sagt en gjort. Vi gick och vi gick och vi gick och insåg att det var mycket längre till Pearl Tower än vad vi trodde. Det var också svårt att hitta ett café eller en enklare restaurang att äta något på. Efter mycket om och men hittade vi tillslut en Starbuck och tog oss en fika bestånde av capuccino. smörgås och muffins. Pudong är en häftig del  av Shanghai. Husen är nyare, gatorna bredare och luften renare än resten av staden. Så det är ett rent nöje att gå och promenera där.





Igår hade vi en väldigt okinesisk chaufför. Han körde raka motsatsen till hur de andra chaufförerna vi har haft. Här är vi vana vid att chaufförerna kör snabbt, tutar, tränger sig förbi de andra bilarna. och ignorerar helsträckade linjer.  Han körde precis tvärtom. Nästan under hastighetsgränsen, tutade aldrig, lämnade utrymme så att andra bilar kunde tränga sig förbi. Till och med vi blev lite otåliga och tyckte att han körde alldeles för försiktigt. Det tog oss 1 timma och 20 minuter att ta oss in till Jin'an tempel, vilket säker skulle tagit oss 45 minuter med en annan chaufför. Lite lustigt hur man vänjer sig vid trafiken. Man hinner i allafall se staden när man åker sakta igenom den och något som jag aldrig slutas att fascineras av är deras infrastruktur. Man kan ofta se 4 nivåer av motorvägar/ motorleder. Jag fattar inte hur de lyckas få det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar