The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

söndag 4 mars 2012

Efterlängtat besök!

Igår fick vi vårt första besök, av tre, den här våren. Mina föräldrar anlände till  ett regnigt Shanghai efter en 10 timmars lång flygning från Köpenhamn. Så roligt att få ha dem  hos oss! Det hade varit diskussioner mellan barnen om vem som skulle få följa med till flygplatsen och hämta dom. Eftersom mormor och morfar skulle komma med fyra stora resväskor föll valet på Axel. Om det hade bli trångt i bilen , så skulle han kunnat sitta i någons knä. Mamma och pappa lyckades iallafall ta sig igenom tullen utan att bli stoppade, trots resväskor fulla med efterlängtade svenska matvaror. Väl hemma oss oss, blev det kramkalas och en lunch bestående av paj. Efter det var det dags att packa upp all  mat och andra roliga saker som de lyckats få med sig.Vilken julafton det blev. Barnens kusin Sofia hade skickat med lite presenter till Ebba, Sara och Axel och personliga brev till var och en. Så omtänksamt och gulligt. Man blir så otroligt glad när man vet att de där hemma tänker på oss här borta. Med sju timmars tidsskillnad och en lång flygresa i kroppen så var naturligtvis mamma och pappa väldigt trötta. För att de inte skulle somna alltför tidigt så bestämde vi oss för att bege oss ut på en liten åktur och visa dem vårt närområde och barnens skola. Vi passade också på att göra ett stopp vid Carrefour.

Idag har vi varit på Pearlcity och shoppat. Vi har en födelsdag imorgon att fira och på tisdag är det Ebbas namnsdag, så det blev lite presentinköp. Dessutom köpte mamma pärlhalsband och örhängen. Efter det tog vi en lunch på Blue Frog.

Imorgon är det måndag igen,  barnen ska till skolan och Patrik ska till jobbet.  Jag, mamma och pappa har ett fulltäcknat schema, men mer om det imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar