The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

fredag 20 april 2012

Söta små "pongovalpar" på skolan!

Det känns som jag börjar bli lite av en expert när det gäller registrering av gäster. Tredje gången gillt kunde ju inte bara gå fel. Det började i ju för sig inte så bra när jag skulle trycka ut hyreskontraktet av huset. Naturligtvis var patronen i skrivaren så gott som slut, så ut kom en väldigt ljust blå skrift. Nu undrar ni säkert varför polisen ska ha hyreskontraktet och det undrar vi med. Men jag har insett att det är lika bra att acceptera det och inte göra en så stor grej av det. Det är som det är. Fortsätter vi att få gäster i samma flöde som vi fått hitintills så kan vi ju ha ett eget litet arkiv hos polisen .
 Nå väl, igår gick vi till servicekontoret i vårt område för att få det sedvanliga intyget på att vi har en gäst boende i vårt hus. Vi behövde tydligen också ett intyg på att ägaren verkligen äger huset vi bor i. Vilket jag i frågasatte, lite försiktigt, eftersom vi inte har behövt det tidigare. Hon på servicekontoret informerade oss dessutom om att polisen har fullt upp idag och att hon absolut inte tyckte att vi skulle gå dit samma dag utan vänta till dagen efter. Hennes kollega hade tydligen varit där med tre registreringsformulär och polisen skulle därför inte hinna med ett ytterligare. Vi fick åtminstone intyg på att Florence bor hos oss, så vi stoppade ner dokumenten i väskan och bestämde oss istället för att ta den där promenaden som vi planerat.  Jag ville nämligen visa henne vår lilla stadsdel. På väg bort mot den lite äldre delen av stadsdelen passerade vi polisen. Florence föreslog att vi skulle chansa och gå in till polisen ändå, vilket vi också gjorde. Oj vad "mycket" de hade att göra. Där inne satt 2 poliser och en man som hade något ärende dit. Vi fick faktiskt komma fram på en gång och lämnade försiktigt fram våra papper till en mycket bestämd polis. 5 minuter senare var allt färdigt och inte behövde vi något intyg på att ägaren verkligen äger huset heller. Man kan åtminstone konstatera att man är en erfarenhet rikare och det kan ju aldrig vara fel.

Idag har vi varit och storhandlat på Metro. Äntligen fick jag köpt en grill, så nu kan vi grilla massor av gott kött från vår slaktare. Efter det åkte vi hem för att lämna alla matvaror  och saker som var inhandlade. Vi passade på att ta oss en smörgås och en kopp kaffe hemma innan det var dags  för oss att åka till skolan. Primary school hade nämligen uppvisning i form av olika små teateruppsättningar. Vissa fredagar har barnen husaktiviteter. Det innebär att barnen är indelade i olika grupper från grade 1 till grade 5 där de gör olika samarbetsuppgifter. Uppvisningen idag var ett resultat av sådan uppgift/ utmaning. Axels grupp spelade upp Pongo och de 101 Dalmatinerna . Axel var med i en scen där de minsta hundvalparna  "dansade" till " who let the dogs out". Mycket komiskt och mycket gulligt - underbart med andra ord!
Nu håller Florence på och förbereder en bulldeg, för imorgon är det ett försenat påskfirande i området och då ska alla bidra med något typisk mat eller annat gott från sitt hemland. Ni förstår säkert vad vi ska göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar