The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

fredag 1 februari 2013

Stolt mamma!


Den här veckan har varit intensiv för barnen på skolan. Eftersom det snart nalkas kinesiskt nyår, så har barnen förberätt och repeterat föreställningar. Både på Primary och Secondary. I Tisdags var det årskurs 2-5, som genomförde en musikalisk resa, som handlade om alla de 14 olika djur/figurer, som representerar olika år i Kina. Förra året var det drakens år, i år är det ormens. Vilken fantastisk föreställning det var och jag säger inte det bara för att Axel var med. Den var faktiskt otroligt bra. Musiklärarna på skolan hade skrivit helt ny musik speciellt för den här föreställningen, dekoren var jättevacker och barnen sjöng och dansade med sådan inlevelse att man nästan fick en liten glädjetår i ögat. Det kändes faktiskt som man var på en professionell föreställning. Sen blir man ju lite stolt som mamma att se sin lille son stå på en scen, utan till synes någon nervositet, blomma ut och sjunga och dansa som bara den. För er som känner Axel förstår nog att han kommit en lång väg, han som tidigare inte gillat att få speciellt mycket uppmärksamhet, har nu stått på¨en scen inför säkert 100 personer. Jag vet inte hur den här skolan gör det, men på  något sätt så får de barnen att blomma ut börja tro på sig själva och våga ta för sig.

 
 
 
I Onsdags var det Ebbas och Saras tur. Secondary hade också satt ihop en föreställning, fast mer som en konsert. Vi fick bland annat se och höra trum-arrangemang och egenskrivna låtar av elever.  Åter igen en imponerande föreställning.


 
Idag har det varit debatt i skolan. Eleverna i årskurs 7 har under flera veckor, i humanites (samhällskunskap, historia och religion), läst om den globala uppvärmningen. Varje elev har tilldelats ett land. De har fått forska om landet, ta fram fakta och försökt ta reda på hur deras land ser på den globala uppvärmingen. Idag hade de en avslutande debatt, som ett miniatyr av FN. Bord och stolar var prydligt uppställda. Några elever fick agera ordförande och sekreterare. Eleverna fick prydligt räcka upp sin hand när de ville tala. Varje förslag diskuterades seriöst och efter varje diskussion röstades det. Vilken bra övning!! Barnen får tala inför varandra och inför publik, argumentera sin sak  lyssna på varandras åsikter och lära sig hur en demokratisk process går till. Åter igen, jag är lyrisk och stolt. Stolt över våra flickor som vågar, trots en viss nervositet, ställa sig och tala inför alla elever och föräldrar. Jag vet inte om jag hade fixat det...

 
 

1 kommentar:

  1. så roligt med en skola som lyckas! Hälsa barnen att de är fantastiska.
    Kram Annkin

    SvaraRadera