The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

söndag 17 februari 2013

Ett liv på återseende!

76,1
I fredags började mitt nya liv eller rättare sagt ett liv på återseende. För jag vet inte hur många gånger jag gjort den här resan förut. Man kommer till en viss gräns, sen finns det bara en sak att göra ... GÅ NER I VIKT. Den här gången har jag tänkt att göra mitt kämpande offentligt, mest för att det ska ge mig en morot, så att jag inte ger upp. Jag befinner mig i den åldern när kilo läggs på kilo, om man inget gör  åt det. Det är så lätt att skylla på sin ålder när man går upp i vikt, att acceptera ett kilo till, ett kilo till och ett kilo till. Men nu ska jag sluta lura mig. Jag tror inte jag har ställt mig på en våg på över ett år och chocken blev därför extra stor när jag gjorde det. .... 76,7 .... hjälp! ... F-N har jag blivit så stor ... det kan inte vara sant ... men det var det. Mitt mål till sommaren är 70 kg .... gärna 68 om det går ... men jag börjar med 70. Så varje inlägg jag skriver kommer jag att börja med att skriva dagens vikt, kanske helt ointressant för er som läser, men som sagt var en morot för mig. Hur ska jag nu nå mitt mål, så här har jag tänkt det

1. ta bort sockret i möjligaste mån. Unnar mig som mest lite sylt till gröten
2. undvika kolhydrater, så som ris, pasta, vitt bröd
3. äta mycket mer grönsaker
4. motionera dagligen, tex en timme på löpband / en timme Zumba / en timme aquazumba
5. minimera alkoholintaget ( låter som jag är beroende, men det är lätt att det blir ett par glas vin till maten på fredag och lördag.)
6. minska storleken på och antalet portioner. Det räcker kanske att ta mat en gång , inte två eller tre gånger.

Om det är några unga tjejer eller killar som läser detta, vill jag bara säga att det här handlar inte om att bli extremt smal. Det här handlar om att bli hälsosam, vältränad och att få energi och ork att göra roliga saker. Jag tycker det är viktigt att poängtera, för jag vet vilken hets det är i media och tidningar som riktar sig till unga människor. Men den bilden som ges där är inte realistisk och ställer tyvärr allt för höga krav på de unga. Jag vet inte hur många gånger vi suttit och pratat med våra tjejer om detta. Så för mig är det viktigt att poängtera att det först och främst är en hälsoaspekt!! Det handlar om att jag ska känna att min kropp har energi och ork att göra saker och det tror jag att den får med hjälp av några kilo mindre och dessutom är mer vältränad.

2 kommentarer:

  1. Hej, Malin här. Jag har precis samma tankar! Jag tror till och med att vi har samma vikt just nu :) Mitt problem är mitt sockerbehov... Sååå svårt att låta bli när man går hemma hela dagarna. Nu har det gått fem veckor sen lille Albert kom och jag får börja träna igen, har varit tre ggr på gymet hittils. Din satsning kan förhoppningsvis hjälpa mig på vägen oxå, tack!

    SvaraRadera
  2. Hej Malin! Men då kan vi göra den här satsningen ihop. Vi kan träffas och äta salladsluncher ibland och sporra varandra! 3ggr i gymmet tycker jag är bra jobbat med tanke på att du har en liten bebis där hemma.

    SvaraRadera