The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

måndag 22 oktober 2012

Nu är jag här igen..

Så nu är jag tillbaka. Jag vet att det är flera som vill att jag ska vara mer aktiv på min blogg än vad jag har varit på sistone.  Men det är inte alltid lätt att få till det där med skrivandet, särskilt inte när man är sjuk och när internet slutar fungerar  - villket hände mig förra veckan. I början av förra veckan drabbades jag av ett märkligt virus, som bara resulterade i feber och ont i halsen. Tyvärr blev jag så pass dålig att jag behövde ligga och vila i några dagar. Trist och slöseri med tiden. Jag missade både föräldrarmöte i Svenska skolan, min fotokurs och  dessutom all träning. Så fruktansvärt typisk nu när jag äntligen blivit lite mer aktiv. Varför är det alltid så att man blir sjuk när man är som mest aktiv? Kan inte de där infektionerna komma när man inget har att göra. I Torsdag började jag dock känna mig bättre och åkte in till French Conssesion för en träff med Harumi och Karina. Det kändes som välbehövligt efter att ha legat i några dagar. Vi gick på basar och åt en härlig lunch på GloLondon (www.glolondon.com). Vi blev så inspirerade av stället att vi beslutade oss för att vi ska unna oss en kväll ute den här veckan. Få se var vi hamnar då.

I fredags åkte jag och Karina in till Pudong för att fotografera. Jag har inte varit den bästa på att göra mina fotoläxor. Först upptäckte vår kursledare att det var fel på mitt objektiv till kameran och sen hade överföringssladden till kameran mystiskt försvunnit och jag har inte haft möjlighet att föra över mina foton till datorn. Jag tappade därför lite lust till att fotografera, men när Patrik kom hem med ett nytt objektiv, så fanns det ingen ursäkt längre. Vi bestämde oss för att åka till Pudong för att fota. För er som inte varit i Shanghai, så kan jag berätta att Pudong är finansdelen av staden och det nyaste området. Här växer den ena skyskrapen upp efter den andra. Inte för att jag varit i många storstäder, men jag tror att Shanghai och då synnerhet Pudong har en av världens häftigaste "skyliners". Varje gång jag är där, tycker jag att det är lika häftigt. Jag verkligen älskar skyskrapor. Men lika mycket som jag älskar skyskrapor, lika mycket älskar jag miljöer som French Conssesion, med sina 3-4 våninghus, omringade av de gröna lönn-liknande träden, med sina camouflage-mönstrade trässtammar. Båda miljöerna är roliga att fotografera. Just i Fredags blev jag inte speciellt nöjd med resultatet. Jag vill tro att det berodde på det sol-disiga vädret, men jag är rädd för att det berodde mer på fotografen. Jag kan inte direkt säga att jag utvecklats något sen jag började den här kursen, annat än att kursen har fått mig att vidga mina vyer. Att även det lilla kan bli något stort och intressant. Men att få det som jag tycker är intressant att fastna i kameran är inte alltid lätt. Här nedan kan ni se några av mina mer eller mindre lyckade foton.

På kursen har vi varit ute och fotograferat vid ett tillfälle. Hon tog med oss till ett fattigt kinesiskt område. Just den dagen vi var ute sken solen och vi hade klarblå himmel. Ljuset var vackert och det slitna, trasiga och smutsiga blev intressant och fascinerande. Återigen blev vi påminda om vilka kontraster det finns i den här staden. Hon började med att ta oss igenom en grönsaks- och fiskmarknad, som det finns så många av här
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frencg Consession med sina vackra  träd
 
Axel poserar modell för mamma, som vill testa kameran
 
Pudong med Pearl Tower
 
Först byggdes skyskrapen till vänster, sen byggde japanerna
World Finacial Center (mitten), som har den högsta utsiktsplatsen/våningen i världen.
Kineserna vill nu inte vara sämre, därför håller de på att bygga en ännu högre byggnad.
 
 
Slut på fotografierna för den här gången, men jag hoppas på foton från Ebba och Sara. De åkte nämligen på skolresa till Beijing igår. Med fyra dagar fyllda med aktiviteter, hoppas jag att det blir många foton. Har jag tur kanske jag får lägga ut några på bloggen.

1 kommentar:

  1. Härliga bilder. Jag tycker bäst om bild nummer 7, 11 och 12...och så tycker jag bäst om att läsa om ditt liv:) Kram Annkin

    SvaraRadera