The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

tisdag 25 december 2012

Vackra Nya Zealand

Landade i Aukland i Torsdags och möttes av ett fuktigt, men bitvis soligt Nya Zealand. Vi slogs genast av hur ren och väldoftande luften var. Vad underbart det var att känna andra dofter än avgaser och sopor, som man så lätt kan känna i en stor stad som Shanghai.Första tre nätterna hade vi bokat uppe i " Bays of Island. Resan dit upp gick bra, även om vi hade vissa svårighter att hitta vägen förbi Aukland. Vi kom fram ganska sent till hotellet, så ganska omgående var det dags för oss att sova. Fast det tog ju förstås att tag att somna, med tidskillnad på 5 timmar i kroppen.
I fredags hade vi bokat en båtutflykt för att se på delfiner och kanske ev simma med dem. Fast vi började dagen först med lite avkoppling vid hotellets pool. Känns så här i efterhand, som ett mycket bra beslut, eftersom vi än så länge bara haft två soldagar sen vi kom hit. Delfin utflykten blev mycket lyckad. Vi fick se en massa delfiner, som simmade, hoppade och lekte. Det som var mest fascinerande var hur de gärna simmade med båtarna och som det kändes, ville socialiseras med oss människor.
I lördags tog vi åter igen en båtutflykt, men nu ut till en av öarna. Där fick vi en dag med bad, kajakpaddling och avkoppling. Till en början var vädret ostadigt och vi var oroliga att vi skulle behöva korta ner vår dag på ön, men som tur var vände det och solen tittade fram.Vilken underbar dag vi fick sen, att få befinna sig på en naturskön omringad av turkosblått vatten, är bara så avkopplande som det kan bli. ´
Sen i söndags har det mesta dels bara varit regn, men det gör inte så mycket, för Nya Zealand har så mycket att erbjuda oss turister ändå. Vi har besökte papegojaZoo, vattenfall och NyaZealands äldsta stenhus. I måndags bilade vi ner till Rotorua, med en liten omväg inräknad tog det  7 timmar för oss att komma hit. Staden,som ser ut som en liten amerikansk småstad med raka gator, är omringad av varmakällor. I går var vi framme redan vid 15 och passade på att åka och titta på några av dessa källor.
Idag har regnet fortsatt, därför valde vi besök på fårfarm och lejonpark. Två riktigt lyckade roliga och lyckade besök. Mitt i en åktur genom fårlandskap, fick vi t om beskåda ett bråk mellan några kineser. Spännade värre. Det är inte helt ovanligt i Shanghai att man ser bråk, där kineser står och skriker på varandra. kanske inte något man bväntar sig på NZ. Guiden suckade och sa till dom att om de inte slutar får det gå tillbaka. Vet inte om de förstod det, men de slutade tillsslut...

Här nedan  har jag valt ut några kort från "Bays of island"












Imorgon är det av till Ohakune, hoppas på lite bättre väder och mer äventyr...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar