The little girl from Zhujiajio

The little girl from Zhujiajio

fredag 25 oktober 2013

Oktober, en månad fullt med besök

För ungefär en vecka sen, åkte mina väninnor hem, efter elva intensiva dagar här i Kina. Det var fantastiskt roligt att få rå om dom och jag hann visa flera av mina favoritställen i Shanghai. Det blev en hel del shopping, men också sightseeing, Jag visade allt från kinesiska bostadsområden till skyskrapor. Shanghai är ju kontrasternas stad och det är det som gör den här storstaden så konstigt charmig. Vi hann också med en liten resa till Beijing, som visades bli den roligaste resan i manna minne. Vi fick nämligen den mest orginella guiden, med det största hjärta - Mr Bob. .Jag tror inte vi har skrattat så mycket på år och dar. Han förgyllde verkligen resan. Genom sin stora seriositet över sitt jobb och sitt stora medmänskliga hjärta, drog han sig .t ex. inte för att följa efter 3 av mina väninnor, som  trodde att jag och Annkin gått före dom på Kinesiska Muren. Emma, Karin och Hanna traskade nämligen glatt vidare upp på muren,- torn efter torn - vi satt dock och vilade en bra bit efter dom. Mr Bob lyckades till slut komma i kapp dom, var på han säger flåsande, efter att passerat en siså där 19 torn : " You know girls, the chinese wall has no end".  Stackars Bob fick till slut ihop sin flock och kunde andas ut när vi slutligen satt i bilen igen. Jag tror att han kommer att komma ihåg oss svenska, lätt förvirrande tjejer, för en lång tid framöver.

 

 
 

Efter 6 dagar utan besök, var det idag dags igen. I morse anlände nämligen min bror, svägerska och barnens kusiner. Så fantastiskt roligt att ha dom här. Vi har hunnit med en hel del redan första dagen. Efter en enkel lunch i form av paj och sallad ( vilket har blivit en tradition att bjuda på när gäster anländer), så åkte vi till skolan för att dels överraska Ebba, Sara och Axel, men också för att de skulle få en privat visning av skolan. Dessutom hade jag klurat på hur jag lättast skulle hålla mina gäster aktiva och vakna, innan barnen kom  hem från skolan. Kom fram till att det här var det bästa alternativet. Den bästa medicinen för att lättast komma in i den nya tiden , är att vara aktiv.  Så här i efter hand, så kan jag konstatera att jag lyckats. De lyckades nämligen hålla sig vakna enda fram till 21.30. Inte illa med tanke på att de bara sovit 2 timmar på flyget. I morgon blir det bland annat shopping på stan. Tur att jag bokat en mini buss, så vi slipper bära på alla kassar, som det lär bli.

Ska försöka bli bättre på att blogga. Som en klok vän sa till mig " ett bra sätt att föra dagbok". Det kan jag behöva göra, eftersom mitt minne sviker mig ibland. vem vet kanske det kommer ett nytt inlägg imorgon .....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar